Ελληνική σημαία με “πωλείται” σε θέατρο στην Ουτρέχτη – Έκρηξη οργής από τους ομογενείς

Το πανό «κοσμούσε» την είσοδο κεντρικού θέατρο στην Ουτρέχτη, στην Ολλανδία… Μία τεράστια ελληνική σημαία στην οποία είχε ζωγραφιστεί η λέξη «πωλείται». Το θέαμα αλλά και η πρόκληση της κίνησης αυτών που την ανήρτησαν, εξαγρίωσε τους ομογενείς.

Κατέβασαν και έσκισαν τη σημαία λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης, όπως γράφει το Έθνος.

Η καλλιτεχνική ομάδα Νέα Θεατρική Σκηνή της Ουτρέχτης (NUT) ανεβάζει στο συγκεκριμένο θέατρο παράσταση με τίτλο “Το Ξεπούλημα” και θέμα την οικονομική και πολιτιστική κρίση στην Ευρώπη, και επίκεντρο την Ελλάδα.

Η κίνηση των ομογενών καλύφθηκε εκτενώς από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στο θέμα παρενέβησαν και οι διπλωμάτες της Ελλάδας στην Ολλανδία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το θέμα έφτασε μέχρι την ελληνική πρεσβεία στην Ολλανδία. Το παράδοξο της υπόθεσης, σημειώνει το Έθνος, είναι ότι στην ουσία του το project των Ολλανδών καλλιτεχνών δεν είναι αρνητικό για την Ελλάδα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της NUT, Γκρεγκ Νότροτ, η μητέρα του οποίου είναι Ελληνίδα, τονίζει ότι “με τον τίτλο “Το Ξεπούλημα” εννοούμε τη μεταφορική πώληση μερικών παλαιών ελληνικών αξιών όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, ο πολιτισμός, ο διάλογος.