Ελληνική Επιστημονική εταιρεία ορθοπρωκτικής χειρουγικής

Η  μελέτη και η πρόοδος στη θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων όπως η δυσκοιλιότητα, η αιμορροιδοπάθεια, οι κακοήθεις  παθήσεις του κατώτερου πεπτικού , η εκκολπωματίτιδα, οι διαταραχές της στατικής της πυέλου κ.λ.π, είναι ο σκοπός της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου δυο μήνες.

Στην Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, που είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία και έχει  έδρα την Αθήνα, συμμετέχουν διαπρεπείς Έλληνες Χειρουργοί αλλά  και διακεκριμένοι συνάδελφοι τους απ όλο τον κόσμο.

«Σκοπός μας δεν είναι να προσθέσουμε μια ακόμη επιστημονική εταιρεία στην υπάρχουσα λίστα των ιατρικών  εταιρειών της χώρα μας, αλλά να συμβάλουμε καθοριστικά στην επιστημονική εξέλιξη του χειρουργικού τομέα» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Δ/ντης Χειρουργός στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου.

Μεταξύ των σκοπών της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής  είναι :

Η μελέτη  στην θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων όπως η δυσκοιλιότητα, η αιμορροιδοπάθεια, οι κακοήθεις  παθήσεις του κατώτερου πεπτικού ( καρκίνος παχέος εντέρου και πρωκτού ), η εκκολπωματίτιδα, οι διαταραχές της στατικής της πυέλου  (πρόπτωση), τα περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα

Η ενημέρωση των γιατρών αλλά και του κοινού με διαλέξεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις,

Η συμβολή στην εκπαιδευτική δραστηριότητα νέων χειρουργών

Η κοινωνική προσφορά προς τους ασθενείς της χώρας.

Το ΔΣ της Εταιρείας απαρτίζουν  :
Πρόεδρος ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Δ/ντης Χειρουργός στον Όμιλο Ιατρικού  Αθηνών-   Ιατρικό Περιστερίου,
Αντιπρόεδρος ο Δρ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος, Δ/ντης Χειρουργός,
Tαμίας  o Δρ. Ηλίας Γεώργιος  Αν. Δ/ντης Χειρουργός στο Ιασώ General   Δρ. Βοργιάς Μιχαήλ, Δ/ντης Χειρουργός στο Mediteranneo Hospital.

Eπίτιμα μέλη της εταιρείας είναι Διεθνούς φήμης χειρουργοί, μεταξύ αυτών :

Bernard Meunier, Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας στη  Rennes της Γαλλίας
David Lechaux, Καθηγητής Χειρουργικής Πεπτικού στο Saint-Brieuc της Γαλλίας
Jean Louis Dulucq , Καθηγητής Χειρουργικής στο Bordeaux της Γαλλίας
Nicola Palasciano, Καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Bari
Massimiliano Varriale, Δ/ντης τμήματος Παθολογίας και Χειρουργικής αντιμετώπισης διαταραχών της στατικής της πυέλου στο Santro Pertini, στη Ρώμη.