Ελληνική Βουλή: Από το «τι λες μωρή;» στις γροθιές στα έδρανα και το σπασμένο δάχτυλο

Απίστευτα πράγματα που ρίχνουν το επίπεδο του κοινοβουλευτισμού, σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην ελληνική Βουλή με «πρωταγωνιστές» εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού.

Πρώτα είχαμε τον καβγά μεταξύ της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Βούλτεψη και της συναδέλφου της από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή. Οι δυο βουλευτίνες, όπως μετέφεραν άλλοι συνάδελφοί τους που ήταν «μάρτυρες» στο περιστατικό, αντάλλαξαν …γαλλικά του τύπου «τι λες μωρή» και «αή σιχτίρ παλιοκόριτσο».

Στη συνέχεια είχαμε νέο γύρο διαξιφισμών. Μόνο που αυτή τη φορά από τα έδρανα της Βουλής ο καυγάς μεταφέρθηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα. «Πρωταγωνίστρια» (και εδώ) η Ραχήλ Μακρή και από την άλλη πλευρά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνης Γεωργιάδης. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν όταν ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο καυγά που είχε η κ. Μακρή στη Βουλή  με την Βούλτεψη ρώτησε τη συνάδελφό του: «Είναι πολιτική κριτική το «μη μιλάς εσύ μωρή»; Είστε πολύ καλοί για συνωμοσίες, παίρνετε ωστόσο μηδέν στην πολιτική». Άμεση ήταν η απάντηση της κ. Μακρή οι οποία είπε: «Οι συνωμοσιολογίες μας κύριε Άδωνι έχουν αποδείξεις και αποδεικνύονται από τον κύριο Πεπόνη μέρα με τη μέρα. Πέρα από τους Γερμανούς, μας παραδίδετε και στους Τούρκους κάθε μέρα». Και ο τηλεοπτικός καβγάς συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά ακόμη…

Τα περιστατικά …απείρους κάλους στη Βουλή δεν τελειώνουν, όμως, εδώ. Κατά τη διάρκεια άλλης λεκτικής αντιπαράθεσης που σημειώθηκε στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, χτύπησε δυνατά το χέρι του στο τραπέζι που είχε μπροστά του με αποτέλεσμα να σπάσει το δάχτυλό του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο!

Ευχόμαστε, να μην ακολουθήσουν, στο μέλλον, άλλες …σκληρότερες σκηνές που θα παραπέμπουν σε Φαρ -Ουέστ σαν και αυτές που έχουμε δει στην τηλεόραση από άλλα κοινοβούλια τριτοκοσμικών χωρών ….