Ελληνική: Αυτά είναι τα 43 καταστήματα της ΣΚΤ που κλείνουν

Η Ελληνική τράπεζα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα δίνει στη δημοσιότητα τη  λίστα με τα 43 καταστήματα του Συνεργατισμού που κλείνουν σε πρώτη φάση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση πρόκειται για καταστήματα τα οποία ήταν στο πλάνο της ΣΚΤ για να κλείσουν και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών δεν δικαιολογούσε την διατήρηση  τους. 43 από αυτά τα καταστήματα (28 μερικής χρήσης και 15 πλήρους χρήσης) αναμένεται  να κλείσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2018.

Η Τράπεζα θα προχωρήσει στο κλείσιμο 100 περίπου καταστημάτων μέσα στον επόμενο ένα χρόνο. Πρόκειται για καταστήματα τα οποία ήταν στο πλάνο της ΣΚΤ για να κλείσουν και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών δεν δικαιολογούσε την διατήρηση τους.

Παρόλα αυτά, η Ελληνική Τράπεζα θα συνεχίσει να διατηρεί το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ από οποιοδήποτε άλλο τραπεζικό οργανισμό στην Κύπρο.  Το δίκτυο της Τράπεζας  ενισχύεται άμεσα και με κινητές τραπεζικές μονάδες. Έτσι τα απομακρυσμένα χωριά στα οποία δεν υπάρχουν καθόλου τράπεζες θα καλύπτονται από τις κινητές μονάδες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει ένα κανονικό κατάστημα. Σύντομα οι πελάτες θα ενημερωθούν για τις διαδρομές και τα δρομολόγια. Με την χρήση των κινητών μονάδων, στόχος της Τράπεζας είναι να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερους πελάτες με παρουσία σε περισσότερα σημεία στις αγροτικές περιοχές από ότι τώρα. Οι επηρεαζόμενοι πελάτες μπορούν επίσης  να επισκεφθούν το κοντινότερο κατάστημα του δικτύου ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα τους βολεύει και θα εξυπηρετηθούν άμεσα.

Τι αλλάζει για τον πελάτη 

Στο παρόν στάδιο δεν αλλάζει τίποτε στις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές.
Οι πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, λογαριασμοί πληρωμών, δανειακές συμβάσεις, παρατραβήγματα,  κωδικοί ηλεκτρονικής τραπεζικής κτλ., συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν.
Για οποιαδήποτε αλλαγή οι πελάτες θα ενημερώνονται
Πρόσβαση σε περισσότερες τραπεζικές λύσεις με ανταγωνιστικούς όρους και προϋποθέσεις