Ελληνικά μαχητικά έριξαν θερμοβολίδες όταν εγκλωβίστηκαν από τουρκικά ραντάρ πάνω από το TCG Cesme

  • Θρασεία δήλωση του Τούρκου ΥΠΑΜ, Χουλούσι Ακάρ – «Δυστυχώς, είναι μια από τις συχνές ενέργειες παρενόχλησης των Ελλήνων γειτόνων μας

Τουρκικά πολεμικά εγκλώβισαν ελληνικά μαχητικά γύρω από το TCG Cesme που βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τουλάχιστον ένα ελληνικό μαχητικά F-16 εξαπέλυσε θερμοβολίδες προκειμένου να αποφύγει τον εγκλωβισμό κατ’ άλλες πηγές, ενός ραντάρ έρευνας από τα συνοδά πλοία του τουρκικού ερευνητικού και κατ’ άλλες πηγές για να διαφύγει από τον εγκλωβισμό τουρκικού μαχητικού.

Η εξαπόλυση θερμοβολίδων έγινε αν έγινε κατά του τουρκικού ερευνητικού Cesme, σίγουρα θα έγινε κατά τη φάση αποχώρησης του ή των ελληνικών μαχητικού.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν επιβεβαίωσαν το γεγονός αν και στην ευρύτερη περιοχή ίπτανται ελληνικά μαχητικά.

Βίντεο που έδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ύπαρξη τουλάχιστον ενός μαχητικού πάνω από το Cesme:

https://www.youtube.com/watch?v=-3eReoAyEUc&feature=emb_title

Θρασεία δήλωση του Τούρκου ΥΠΑΜ, Χουλούσι Ακάρ

«Δυστυχώς, είναι μια από τις συχνές ενέργειες παρενόχλησης των Ελλήνων γειτόνων μας. Αυτό συνέβη χθες. Έχουμε τους δικούς μας κανόνες, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση στο πλαίσιο των κανόνων.

Ενώ κάνουμε το επιστημονικό και τεχνικό έργο μας στον τομέα μας, εμείς όλοι βλέπουμε ότι μια τέτοια παρενόχληση δεν είναι κατάλληλη και δεν ταιριάζει στις σχέσεις καλής γειτονίας. Η στάση μας, η απόφασή μας και το έργο που θα κάνουμε σε αυτό το ζήτημα είναι σίγουρα και δεδομένα. Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες ή ανησυχίες σχετικά με αυτό».