Ελληνας ΥΠΑΜ στον κυβερνήτη της φρεγάτας «Λήμνος»: «Είσαι μάγκας, συγχαρητήρια»

Για τη ναυτοσύνη του και τις ικανότητές του συνεχάρη ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Λήμνος» – η οποία ενεπλάκη στην επακούμβηση με το Kemal Reis – αντιπλοίαρχο Ιωάννη Σαλιάρη.

Σύμφωνα με τη στήλη «ΒΗΜΑτοδότης», ο κ. Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τον κ. Σαλιάρη και φέρεται να του είπε:«Είσαι μάγκας κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια».

Ο κυβερνήτης, κατά τις πληροφορίες του «Βήματος» απάντησε ότι απλώς έπραξε το καθήκον του και ότι είναι τιμή του που του μιλά ο υπουργός Άμυνας.

Τι συνέβη με το Kemal Reis και τη φρεγάτα Λήμνος
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» σημειώθηκε πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Η τουρκική φρεγάτα, η οποία συνόδευε το Oruc Reis, υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στη χθεσινή κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Εστία» έκανε λόγο και για «θερμό διάλογο» μεταξύ του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Τούρκου στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ.

Υπενθυμίζεται ότι το Kemal Reis «αποσύρθηκε» από τη συνοδεία του Oruc Reis και η επίσημη δικαιολογία της Άγκυρας ήταν ότι πάει να συνοδεύσει το Barbaros στην Κύπρο.