Ελλάδα: 48ωρο “λουκέτο” στις εφορίες της χώρας

Ο «πρόχειρος» τρόπος, όπως υποστηρίζουν  , με τον οποίο η κυβέρνηση προχώρησε στις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ, και η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών τους, «έκλεισε» τις εφορίες για 48 ώρες, σήμερα και αύριο.

Την απόφαση πήρε η Εκτελεστική Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών. Διαμαρτύρονται για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις εφοριών που θα οδηγήσουν σε ταλαιπωρία τον πολίτη και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό να βρει άδεια τα ταμεία του κράτους στο τέλος του έτους. Επί της ουσίας, υποστηρίζουν οι εφοριακοί, το ουσιαστικό που θα έπρεπε να γίνει, δηλαδή η «συγχώνευση» των ηλεκτρονικών αρχείων δεν υπάρχει. Υπάρχει «κατάργηση» κτιρίων και υπηρεσιών για εξοικονόμηση χρημάτων, που όμως και αυτό δεν θα αποδώσει, καθώς πολλά κτίρια όπου στεγάζονται εφορίες, είναι ιδιόκτητα. Όπως στη Σαντορίνη.

Οι εφοριακοί δηλώνουν ότι θα αναμένουν μέχρι της 10 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση να υλοποιήσει την δέσμευσή της και να αρχίσει πιλοτικά από την Κόρινθο το νέο ανανεωμένο ΤAXIS που θα διευκολύνει τους πολίτες.