Ελλάδα: 35χρονος προσέλαβε εργάτες για να ραβδίσουν ξένους ελαιώνες

Δεν έχει προηγούμενο ο τρόπος με τον οποίο έβγαζε παράνομο κέρδος ένας 35χρονος Έλληνας, ο οποίος εντόπιζε ελαιώνες που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν δυνατότητα να τους επιτηρούν και ανέθετε σε δύο Πακιστανούς που είχε προσλάβει ως εργάτες να ραβδίζουν τα δέντρα και να συλλέγουν το ελαιόκαρπο.

Το κόλπο του 35χρονου αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων δέχθηκαν την πληροφορία ότι άγνωστοι μαζεύουν τις ελιές από ένα αγροτεμάχιο σε περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, εν αγνοία της ιδιοκτήτριας. Μόλις έφτασαν, έπιασαν στα πράσα τους δύο αλλοδαπούς που είχαν συλλέξει τέσσερα τσουβάλια με ελαιόκαρπο και τα φόρτωναν στο αγροτικό φορτηγάκι ιδιοκτησίας του Έλληνα.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε ένα ελαιουργείο της περιοχής και στο σπίτι του 35χρονου, βρέθηκαν συνολικά 42 σακιά με ελαιόκαρπο,τα οποία από την προανάκριση προέκυψε ότι προέρχονταν από τουλάχιστον έξι ελαιώνες που είχαν ραβδίσει οι δράστες από την 1η Δεκεμβρίου του 2022, συλλέγοντας ελιές από 421 ελαιόδεντρα και αποκομίζοντας περίπου 27.500 ευρώ!

Τα σακιά με το ελαιόκαρπο αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ κατασχέθηκαν, ακόμη,ένα ελαιοραβδιστικό μηχάνημα, διάφορα αγροτικά εργαλεία και άλλος εξοπλισμός, καθώς και το αγροτικό φορτηγάκι του 35χρονου που οδηγήθηκε μαζί με τους δυο αλλοδαπούς στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και τους ασκήθηκαν διώξεις για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών κατά περίπτωση. Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση τυχόν άλλων κλοπών από παραγωγούς.