Ελλάδα – Φωτιές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από τις 05:30 το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από τις 05:30 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Σηκώθηκαν στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες τόσο λόγω των ισχυρών ανέμων όσο και λόγω των πυκνών καπνών που έχουν καλύψει τα μέτωπα σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη. Οι ριπές του ανέμου έφτασαν χθες ακόμα και τα δέκα μποφόρ, αναγκάζοντας αεροσκάφη όπως τα Air Tractors να αποχωρήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας: Τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν γίνει καταγγελίες για εμπρησμό. Σε ερώτηση στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη σχετικά με τις καταγγελίες, είπε πως τέτοια ζητήματα επιβεβαιώνονται από τα αρμόδια άτομα της Πυροσβεστικής.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, με τα μέτωπα να πολλαπλασιάζονται και οι συνθήκες για την κατάσβεσή τους ακόμη πιο δύσκολες, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης. Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν να επιχειρούν ξανά. Κομβικό σημείο για τον περιορισμό της πυρκαγιάς συνιστά η περιοχή του Γέρακα.