Ελλάδα: Φυλάκιση 28 ετών στον 50χρονο που ασελγούσε στην 7χρονη ανιψιά του

Βαρύς -και προφανώς δικαιο­λογημένα- έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε έναν 50χρονο κατηγορούμενο για απόπειρες αποπλάνησης ανή­λικης, κατάχρησή ανηλίκων κοριτσιών, όπως και για γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε προχθές σε κάθειρξη συνολικά 28 ετών έναν 50χρονο Αλβανό υπή­κοο, ο οποίος το 2013 στα Τρίκαλα αξιοποίησε το οικογενειακό περιβάλλον για να προχωρήσει σε ακατανόμαστες πράξεις με θύματα δύο ανήλικες ανιψιές, κορίτσια ομοε­θνών του. Σε βάρος του πρώτου κο­ριτσιού, μιας 6χρονης, αποπειράθηκε να προχωρήσει σε γενετήσιες χειρονομίες, ενώ προσφέρθηκε να τη μεταφέρει σπίτι της, αλλά με το αυ­τοκίνητό του την οδήγησε σε ένα χωράφι και προσπάθησε να τη φι­λήσει. Η 6χρονη ευτυχώς αντέδρασε, έβαλε τις φωνές και ο 50χρονος παραιτήθηκε της προσπάθειας.

Όταν η 6χρονη είπε στη γιαγιά της τι συνέβη, τότε -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»- αποδείχθηκε ότι ο 50χρονος συστηματικά ασελγούσε σε ένα ακόμα κορίτσι από το ίδιο οικογενειακό περιβάλλον. Επί τέσσερα έτη, δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, σε αποθήκες και χω­ράφια, «ικανοποιούσε» τις αρρωστημένες ορέξεις του με τη δεύτερη ανιψιά από τότε που ήταν 7 ετών έως ότου έγινε 11 ετών.

Οι μητέρες των κοριτσιών καταθέτοντας προχθές στο Δικαστήριο, η μία με δάκρυα στα μάτια και η άλλη με περίσσια ψυχραιμία, περιέγραψαν τα όσα βίωσαν τα κορίτσια τους για να αφήσουν άφωνους τους ενόρκους, προκαλώντας οργή και στο ακροατήριο που βουβό παρα­κολουθούσε την ακροαματική δια­δικασία.

Ψύχραιμος ο κατηγορούμενος, έχοντας ομολογήσει τις πράξεις του σε βάρος της 7χρονης και αρνούμενος την κατηγορία σε βάρος της 6χρονης, ζήτησε «συγγνώμη» όταν η Πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε, «ένας πατέρας με 4 κορίτσια, πώς μπορέσατε να το κάνετε αυτό;».

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας όπως αναφέρει η «Ελευθερία», τον κήρυξε τελικά ένοχο για τρεις κατηγορίες επιβάλλοντας συνολική κάθειρξη 28 ετών (εκτιτέα τα 20 έτη) και χρηματική ποινή 36.000, με αποτέλεσμα ο 50χρονος να επιστρέψει στις Φυλακές.

Πηγή: onlarissa.gr