Ελλάδα: Στον ανακριτή οι δυο αστυνομικοί για το βιασμό της 19χρονης

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλούνται να δώσουν σήμερα οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τους οποίους έχει καταγγείλει 19χρονη ότι τη βίασαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Οι νεαροί, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η νεαρή κοπέλα φέρεται να έχει καταθέσει ότι την περασμένη Τετάρτη συνομιλούσε με τους αστυνομικούς όταν εκείνοι της πρότειναν να την «ξεναγήσουν» στο αστυνομικό τμήμα στα αποδυτήρια του οποίου στη συνέχεια τη βίασαν διαδοχικά. Μάλιστα, ο ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να φορούσε φορητή κάμερα GoPro.

Στην κατάθεση της η 19χρονη φέρεται να περιγράφει με λεπτομέρειες χώρους του αστυνομικού τμήματος αλλά και το δωμάτιο στο οποίο, όπως καταγγέλλει, βιάστηκε από τους αστυνομικούς. Η 19χρονη φέρεται να λέει πως «από φόβο» ανταποκρίθηκε καθώς «βρισκόταν σε σοκ» και δεν μπορούσε να μιλήσει. Οι δυο αστυνομικοί αρνούνται με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες που τους αποδίδονται κάνοντας λόγο για συναίνεση της καταγγέλλουσας. Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υπερασπίζεται τον έναν από τους κατηγορούμενους, σε δήλωση του χαρακτήρισε «περίεργη» την καταγγελία της 19χρονης υποστηρίζοντας πως η νεαρή κοπέλα «προσκάλεσε» η ίδια τους αστυνομικούς.

«Από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι μετά από αυτές τις επιλογές της, αποχωρεί εντελώς φυσιολογικά από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της επαφής με τους δύο αστυνομικούς, υπήρχαν τουλάχιστον δέκα συνάδελφοί τους, οι οποίοι δεν αντελήφθησαν τίποτα, όση ώρα διαρκούσαν οι πράξεις και στους οποίους, πριν αποχωρήσει από το τμήμα, δεν τους ανέφερε το παραμικρό παράνομο που να έκαναν οι δύο νεαροί αστυνομικοί που έχουν συλληφθεί» τονίζει ο κ. Κούγιας υπογραμμίζοντας, παράλληλα, το γεγονός ότι η καταγγελία έγινε μετά από τρεις ημέρες.

Μετά τις απολογίες των δυο αστυνομικών ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.