Ελλάδα: Στις 19:30 το διάγγελμα Μητσοτάκη – Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός

Για τις 19:30 κλείδωσε το αποψινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα λόγω του διαγγέλματος αναβλήθηκε η σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων
Στην κυβέρνηση βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό μετά την έκρηξη κρουσμάτων, διασωληνωμένων αλλά και του αριθμού των νεκρών από τις αρχές Νοεμβρίου και αυτός είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός προχωρά σήμερα σε έκτακτο διάγγελμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες τη στρατηγική της κυβέρνησης για τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα. Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να επαναλάβει, πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συνεχίζουν να βρίσκονται υπό το καθεστώς των ως τώρα περιορισμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στοχεύσει στην ενθάρρυνση του εμβολιασμού προκειμένου να αποφευχθούν τα Χριστούγεννα «δύο ταχυτήτων».

Όσοι επομένως δεν εμβολιαστούν αντικειμενικά δεν θα μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο εσωτερικό των καταστημάτων της εστίασης, ενώ θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test οπουδήποτε αλλού βρεθούν εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και εκκλησίες.

Έκκληση στους άνω των 65
Επίσης θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, δίνοντας στοιχεία για θανάτους και διασωληνωμένους

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παροτρύνει τους πολίτες άνω των 65 ετών να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Συγκεκριμένα, όπως αναμένεται να εξηγήσει, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι ένα θέμα που συζητείται ευρέως σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, σε αυτό το πλαίσιο, τα προνόμια του πιστοποιητικού εμβολιασμού στη χώρα μας θα εξακολουθούν να ισχύουν για τους άνω των 65 ετών εφόσον κάνουν την τρίτη δόση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα αναλύσει τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση ενισχύει το ΕΣΥ, αναφερόμενος στην προσφορά και του ιδιωτικού τομέα, τόσο σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές κλινικές όσο και τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν ενταχθεί εθελοντικά στα δημόσια νοσοκομεία.

Ήδη πάντως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για τη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Lockdown «για να κερδίσουμε χρόνο» ζητούν ειδικοί – «Εμβολιασμός ή Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων» το μήνυμα της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα Μητσοτάκη – Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας

Στόχος να παραμείνει ανοιχτή η κοινωνία και η οικονομία
Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας εντός της ημέρας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης όσο αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνει έμφαση στο σύστημα υγείας για να σώσουμε – όπως είπε – όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ο κ. Οικονόμου, στόχος είναι να παραμένει ανοιχτή η κοινωνία και η οικονομία.

Ερωτηθείς για το διάγγελμα Μητσοτάκη, εντός της ημέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την πορεία για το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με φόντο την απάντηση που έχει προαναγγείλει ότι θα δώσει αμέσως μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη.

«Δεν σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Έχει έτοιμη την απάντηση» τόνισε χαρακτηριστικά.