Ελλάδα: «Στις φυλακές Κορυδαλλού υπήρχε κελί με τζακούζι»!

Μονίμως ανοιχτά τα κελιά ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με την Γενική Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία υποστήριξε πως βρέθηκε μέχρι και… τζακούζι στο κελί ποινικού.

«Έχουμε περιστατικά που δεν συνάδουν με το σωφρονιστικό σύστημα. Η πρώτη μου εμπειρία ως Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής ήταν πολύ κακή. Βρήκα έναν Κορυδαλλό ο οποίος δεν είχε κλείσει ποτέ τα κελιά του, ούτε μέρα ούτε νύχτα. Με τους κρατούμενος να έχουν αναλάβει ουσιαστικά τα ηνία της φυλακής, να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέρα και νύχτα», είπε η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

«Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλειναν τα κελιά. Το κουμάντο έκαναν οι μαφίες των φυλακών. Έπαιζαν χαρτιά, ότι μπορείτε να φανταστείτε. Και πάρτι. Βρήκαμε κελιά πολυτελείας, ένα είχε και τζακούζι. Ήταν ενός ποινικού. Οι δεσμοφύλακες φοβούνταν και γι αυτό τον έλεγχο τον είχαν οι κρατούμενοι» υποστήριξε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ η κυρία Νικολάου.

«Έχει γίνει διαχωρισμός κρατουμένων στις φυλακές. Έχουμε κάνει 1.700 μεταγωγές για να χωρίσουμε τους σκληρούς ποινικούς από τους οικονομικούς», είπε η κυρία Νικολάου και αναφερόμενη στις νέες φυλακές που σχεδιάζονται είπε πως «θα είναι φυλακή υπόδικων, δικαστική φυλακή. Θα έχουμε επτά δικαστικές αίθουσες και θα δικάζονται κρατούμενοι μέσα στις φυλακές».

Η κυρία Νικολάου είπε πως σχεδιάζονται προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων «μέσα σε δύο χρόνια».

Για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο η κυρία Νικολάου είπε πως «έχουν γίνει πολλές ενέργειες, παραχωρήθηκε το ακίνητο, έχει αναλάβει η ομάδα κατασκευών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Όπως ανέφερε «υπολογίζεται να έχουμε 1.800 θέσεις στις νέες φυλακές» και «στόχος είναι να κόψουμε κορδέλα το 2022».

«Με τη μετεγκατάσταση προκαλούνται αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και γι αυτό ψηφίσαμε αντισταθμιστικά οφέλη για τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα», σχολίασε.