Ελλάδα: Σενάρια για αυστηρό lockdown τα Σαββατοκύριακα… απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Οι κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, προβληματίζουν στους επιστήμονες, καθώς πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην αναχαίτιση της πανδημίας που πιέζει και πάλι το σύστημα Υγείας και στη στήριξη της οικονομίας.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πέσει ουκ ολίγες εκδοχές, σκληροπυρηνικές και μη, ωστόσο αρκετές μοιάζουν απολύτως ανεφάρμοστες στην Αττική όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μια εκδοχή που έχει παρουσιαστεί από τους ειδικούς είναι να αυστηροποιείται η κατάσταση τα Σαββατοκύριακα.

Δηλαδή, να υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ωράριο των καταστημάτων.

Σε περίπτωση που προκριθεί αυτή η επιλογή, τότε το πιθανότερο είναι να κλείνουν από τις 17:00.

Υπενθυμίζεται ότι σε «κόκκινες» περιοχές της Περιφέρειας η απαγόρευση από νωρίς το απόγευμα ίσχυε όλες τις ημέρες.

«Όλα στο τραπέζι» λένε οι επιστήμονες
Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι ενώ και το σενάριο για ολικό lockdown παραμένει πιθανό. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν τόσο ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος όσο και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο και η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν από τις 9 το βράδυ είναι στο τραπέζι, ωστόσο, λαμβάνεται υπόψη η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.

«Το σκληρό lockdown θα το δούμε. Όλα αυτήν την στιγμή είναι στο τραπέζι», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο Mega, την ώρα που η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μέχρι το τέλος της εβδομάδας να φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Νικόλαος Σύψας, επισήμανε πως όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, είπε πως το άνοιγμα των γυμνασίων είχε προαποφασιστεί για τις «κόκκινες» περιοχές, όπου θα παρέμεναν κλειστά τα λύκεια.