Ελλάδα: “Πόλεμος” ανακοινώσεων κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την ανακατάληψη της βίλας “Αμαλία”

“Σε μια δημοκρατική κοινωνία υπάρχουν αξίες και αρχές που πρέπει να είναι σεβαστές απ’ όλους, ιδιαίτερα από εκείνους στους οποίους ανατέθηκε κορυφαίος θεσμικός ρόλος”…

Σε σκληρή γλώσσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ως προς την ανακατάληψη της βίλας «Αμαλία».

«Είναι αδιανόητο να στηρίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πράξεις βίας και ανομίας. Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν καλύπτει τους γνωστούς- πλέον- κουκουλοφόρους» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει … «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να έχει υπό την προστασία του τη βίλα Αμαλία.Άλλωστε, αυτοί που εισέβαλαν σήμερα στη βίλα Αμαλία είναι οι ίδιοι που κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. και στη συνέχεια προσπάθησαν να αποκλείσουν το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, με την πλήρη κάλυψη της ανακοίνωσης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός και αν επιλέγει να παραμείνει στα άκρα».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είχε καταδικάσει την κατάληψη των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι  το γεγονός της ανακατάληψης της βίλας από ομάδα αντιεξουσιαστών «αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής….πρόκειται για μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα και την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μόνη της».

Για τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική καταδίκη του, υπογραμμίζοντας ότι «για μας ο δρόμος της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας είναι ο δρόμος των ειρηνικών ενωτικών μαζικών αγώνων που βαδίζουμε, με την πλειοψηφία  των εργαζομένων και της νεολαίας».