Ελλάδα: Πέθανε ο γάτος που πυροβόλησε ο Λυκειάρχης στη Λαμία – Φυλάκιση και πρόστιμο

Όπως αναφέρει ανάρτηση στο facebook, το άτυχο ζώο που είχε πυροβοληθεί από διευθυντή σχολείου πριν τρεις μέρες, δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε.

Το άτυχο ζώο επρόκειτο να χειρουργηθεί για να του αφαιρεθεί το βλήμα, αλλά τελικά απεβίωσε.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν τρεις μέρες σε κοινότητα του δήμου Λαμιέων, όταν ένας διευθυντής Λυκείου πυροβόλησε με αεροβόλο το γάτο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Την Παρασκευή εκδικάστηκε η υπόθεση του από το Δικαστήριο Λαμίας που του επέβαλλε ποινή 16 μηνών φυλάκισης και 3.600 ευρώ πρόστιμο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε και στο δικαστήριο, ο εκπαιδευτικός βγήκε από το σπίτι του κρατώντας το αεροβόλο και σημάδεψε τον γάτο.

Το ζώο όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, δέχθηκε την σφαίρα στην σπονδυλική στήλη.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Φθιώτιδας απευθύνθηκε σε κτηνιατρείο στη Λάρισα για ν’ αφαιρεθεί το βλήμα που είχε σφηνωθεί στη ραχοκοκκαλιά του γάτου, αλλά τελικά το ζώο δεν άντεξε.

Ο φιλοζωικός σύλλογος τονίζει «τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την περιοχή μας, ειδικά όταν προέρχονται από μέλη της εκπαίδευσης».

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη και δήλωσε ότι είναι ο ίδιος φιλόζωος, αφού έχει κυνηγόσκυλα τα οποία φροντίζει, ενώ κατέθεσε και έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.