Ελλάδα: Πέθανε βρέφος 37 ημερών – Το νεότερο θύμα κορωνοϊού

Ελλάδα: Πέθανε βρέφος 37 ημερών – Το νεαρότερο θύμα κορωνοϊού

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός βρέφους, μόλις 37 ημερών, από επιπλοκές του κορονοϊού. Το μωράκι νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” εδώ και 17 ημέρες, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Πρόκειται για το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ειδική αναφορά στο βρέφος είχε κάνει ο υπουργός Υγείας, κατά την ενημέρωση της 24ης Φεβρουαρίου. Συγκινημένος, ο Βασίλης Κικίλιας είχε κάνει λόγο για μία “μικρή αθώα ψυχή”, που “δίνει μάχη για τη ζωή”, σημειώνοντας ότι οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν.

“Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, διασωληνωμένου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Είμαι μία μικρή αθώα ψυχή, που δίνει μάχη για τη ζωή, οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και εύχομαι, ευχόμαστε, να πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε από τη δική μας πλευρά και θέση ο καθένας έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία”, είχε πει ο υπουργός Υγείας.