Ελλάδα – Μύκονος: Σεξουαλική επίθεση σε σερβιτόρα από παρέα Ελβετών τουριστών

Ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικης βίας κατεγράφη μέσα στο Σαββατοκυριακο, με θύμα αυτή τη φορά μια νεαρή σερβιτόρα, η οποία εργάζεται σε εστιατόριο στην παραλία Πλατυς Γυαλός.

Το συμβάν σημειώθηκε μετά τον εντοπισμό και σύλληψη των δυο Αλβανών νεαρών στο νησί, οι οποιοι φέρονται να βίασαν μια 19χρονη σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Έπειτα την παράτησαν στο λιμάνι του Πειραιά και ταξίδεψαν στη Μύκονο. Στο νέο περιστατικό σεξουαλικης βίας η νεαρή σερβιτόρα στάθηκε πιο τυχερή, έχοντας στο πλευρό της τους υπευθυνους του εστιατορίου όπου εργάζεται που την προστατεψαν απο τα χειρότερα.

Νεαροί πελάτες του εστιατορίου, ελβετικής καταγωγής με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, την είχαν «βάλει στο μάτι» και την παρενοχλουσαν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Η υπάλληλος τους απέφευγε διακριτικά, ωστόσο εκείνοι επέμεναν να την παρενοχλούν, φτάνοντας στο σημείο, ένας εξ αυτών, να της επιτεθεί χτυπώντας την με δύναμη στα οπίσθια. Η νεαρή κοπέλα τα έχασε, «πάγωσε» και δεν μπόρεσε προς στιγμή να αντιδράσει.

Απτόητος ο δράστης της σεξουαλικης επίθεσης εξέλαβε ως αδυναμία τη στάση της και ηταν έτοιμος να στραφεί ξανά εναντίον της. Τότε η υπαλληλος ενημέρωσε την διεύθυνση του εστιατορίου, για να ακολουθήσει η παρέμβαση του μάνατζερ της επιχείρησης. «Αναγκασαμε τους συγκεκριμένους πελάτες να αποχωρήσουν από το κατάστημα και συνοδεψαμε την υπάλληλο μας μέχρι το αυτοκίνητο της, διότι υπήρχε κίνδυνος να της την είχαν στήσει στο πάρκινγκ» λέει στο protothema.gr ο μάνατζερ του εστιατορίου. «Τετοιες συμπεριφορές πρέπει να εντοπίζονται και να αντιμετωπιζονται άμεσα» συμπληρώνει.