Ελλάδα: Με αρνητικό rapid test 48 ωρών οι ανήλικοι 12-17 ετών στους εσωτερικούς χώρους εστίασης

Με την αρνητικό rapid test 48 ωρών θα μπορούν να εισέρχονται πλέον οι ανήλικοι (12-17 ετών) που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει στους κλειστούς χώρους εστίασης, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Το εν λόγω μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Σε αυτήν τη διευκρίνιση προχώρησε σήμερα και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα.

Θεμιστοκλέους: Περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία
«Περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή κλείνουμε δύο-τρεις μήνες με όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες να είναι ανοιχτές και βλέπουμε ότι τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα», κατέληξε.