Ελλάδα: Κρίσιμο 48ωρο για τη χαλάρωση των μέτρων

Κρίσιμο 48ωρο για την Ελλάδα, μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες.

Τα νέα κρούσματα που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» της ομάδας των ειδικών λοιμοξιολόγων που θα συνεδριάσουν αύριο για να αποφασίσουν για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN δήλωσε ότι “όλοι μας είμαστε κουρασμένοι από την πολύμηνη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού” και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα υπάρξει επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης και υπογράμμισε πως “θα πρέπει να εφαρμόσουμε μία ‘έξυπνη’ στρατηγική, ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας, χωρίς να υπονομεύουμε τη στρατηγική αναχαίτισης του ιού”.

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “αυτή είναι η ισορροπία, που πρέπει να επιτύχουμε, ήτοι πως αφήνουμε στους πολίτες κάποιο βαθμό ελευθερίας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη συνολική στρατηγική μας” και υπογράμμισε ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Εάν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί δραματικά, δεν αποκλείεται να παραταθεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα το lockdown και το σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων να ξεκινήσει μία εβδομάδα αργότερα.