Ελλάδα – Κορωνοϊός: Εντατικοί έλεγχοι και αυστηρή τήρηση των μέτρων το σχέδιο της κυβέρνησης

Εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρή τήρηση των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Τετάρτης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσιζει να εντατικοποιήσει τους ελέγχους κρίνοντας επαρκές το πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Ένταση των ελέγχων θα υπάρξει και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων πάντως, έχει ήδη εισηγηθεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, μέτρο το οποίο θα ισχύσει από σήμερα έως τις 15 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ. Τέλος, εντός των επομένων ημερών αναμένεται η απόφαση για τα πανηγύρια και τις κοινωνικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο, καθώς οι απαγορεύσεις ισχύουν έως τα τέλη Ιουλίου.