Ελλάδα – κορονοϊός: 5 οι νεκροί – Συνολικά 387 τα κρούσματα

Ελλάδα – κορονοϊός: 5 οι νεκροί – 35 νέα κρούσματα- Συνολικά 387 τα κρούσματα

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, σήμερα από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ακόμα ένας συμπολίτης μας κατέληξε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε πέντε. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που κατέληξαν ήταν τα 68 έτη, είπε.

Συνολικά 387 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 35 νέα κρούσματα.

Από αυτά τα κρούσματα, τα 60 είναι άνθρωποι χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 69 έτη και όλοι τους έπασχαν από σοβαρές υποκείμενες νόσους. Όλοι οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αφορούν άνδρες, είπε ο κ. Τσιόδρας. Όπως είπε, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα.Επιπρόσθετα 14 άτομα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η διασπορά του ιού συνεχίζεται, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, και είπε πως διεθνώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ανέλθει σε 190.000, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 7.500.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Σχετικά με την επιστροφή από το εξωτερικό, υπενθύμισε την αναγκαιότητα λήψης αυστηρών μέτρων υγιεινής στον χώρο του σπιτιού και αποφυγή επαφής με άτομα αυξημένου κινδύνου και εάν είναι δυνατόν, τόνισε πως τα άτομα αυτά θα πρέπει να απομονώνονται μέσα στο σπίτι, κρατώντας αποστάσεις απ όλους τους άλλους που διαμένουν σε αυτό.

Όπως τόνισε, τους ανθρώπους που έρχονται από το εξωτερικό “τους χειριζόμαστε όπως σαν να έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα”.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή να μην απομακρύνονται στα νησιά ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα άτομα από άτομα αυξημένου κινδύνου.

Check Also

Βατόπουλος: Επανάληψη του σεναρίου της μετάλλαξης Δέλτα η Omicron με περισσότερα κρούσματα και βαριές νοσήσεις

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας επ αφορμής και της εμφάνισης της μετάλλαξης …

Βασιλακόπουλος: Ο ιός θα εξακολουθήσει να μεταλλάσσεται -Ας είναι η παραλλαγή «όμικρον» κίνητρο για να εμβολιαστούμε

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να είναι προστατευμένοι και από τη …