Ελλάδα – Κορονοϊός: Δήμαρχος «ξεσπά» για τον συνωστισμό στις καφετέριες (Video)

Έκκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να μην συνωστίζονται σε χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης έκανε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης. «Ο συνωστισμός που παρατηρείται εκεί αυτές τις μέρες είναι απαράδεκτος» είπε με αφορμή τον κορονοϊό.

Ο κ. Καλογιάννης υπήρξε αρκετά σκληρός απέναντι σε όσους δεν ακολουθούν τα μέτρα προστασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο συνωστισμός που επικρατεί στις καφετέριες της πόλης είναι απαράδεκτος.

«Ως δήμαρχος της πόλης κάνω έκκληση, για να μην πω θα καταγγείλω αυτό που γίνεται στο όμορφο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης με τα πολλά καφέ που έχουμε. Ο συνωστισμός που παρατηρείται εκεί αυτές τις μέρες είναι απαράδεκτος. Υπάρχει ένα τμήμα της κοινωνίας το οποίο κοιμάται και πρέπει να ξυπνήσει. Αν θέλουν σε λίγο καιρό, 15-20 μέρες, εικόνες Ιταλίας όπου τα μαγαζιά όλα θα κλείσουν για τον κορονοϊό ας συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Εδώ μπαίνει το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης του καθενός. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την πόλη και πρέπει να το θέσω. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι φορείς να παίρνουν μέτρα, να δίνουν λύσεις και στο κέντρο της πόλης να γίνεται ότι γινόταν το προηγούμενο διάστημα. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτό που έγινε στην Πάτρα με το καρναβάλι έχει κίνδυνο να γίνει στη Λάρισα».

Επίσης ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε πως δημοτικός αστυνομικός θα βρίσκεται έξω από τις υπηρεσίες που είναι στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου για να διαχειρίζεται τη ροή των πολιτών.

«Η διαχείριση των πολιτών που θα προσφεύγουν για εξυπηρέτηση σε αυτούς τους χώρους θα γίνεται από δημοτικό αστυνομικό. Για να μην παρατηρηθεί συνωστισμός και για να διαχειριστούμε καλύτερα τους πολίτες που έχουν ανάγκη εξυπηρέτησης, παρακαλώ πολύ όλους τους συμπολίτες μας, όσοι δεν έχουν απόλυτη ανάγκη να εξυπηρετηθούν γιατί σήμερα παρατήρησα ανθρώπους που ήρθαν να τους συμπληρώσουμε μία αίτηση, απευθυνόμαστε στην εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο για τα αναγκαία και πολύ σημαντικά πράγματα. Είναι προτιμότερο να περιμένουν όλοι έξω παρά να βρίσκονται σε μία κλειστή αίθουσα», τόνισε.