Ελλάδα: Κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας – Μαθήματα με τηλεκπαίδευση

Ελλάδα: Κλειστά τα σχολέια λόγω κακοκαιρίας – Μαθήματα με τηλεκπαίδευση

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα ανά την επικράτεια, εξ αιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», ωστόσο η διαδικασία της εκπαίδευσης δεν θα σταματήσει.

Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ιωάννινα: Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Στην κατάψυξη έχει μπει η Ήπειρος, με τον υδράργυρο να έχει κάνει βουτιά κάτω από το μηδέν και τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται στα ορεινά. Τα σχολεία σε όλο τον νομό Ιωαννίνων, αλλά και στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα, θα παραμείνουν κλειστά.

Το χιόνι στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου εξακολουθεί να πέφτει ασταμάτητα και να φτάνει ακόμα και το ένα μέτρο.

Κοζάνη: Κλειστά τα σχολεία για δύο ημέρες στη Δυτική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν  σήμερα τα σχολεία στο νομό της Λάρισας, με αποφάσεις των δήμων, λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόστρωσης που επικρατεί στην περιοχή.

Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης της Λάρισας, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

Μυτιλήνη: Κλειστά τα σχολεία σε Λέσβο και Χίο

Στη Χίο με απόφαση του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου γίνεται γνωστό ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, πλην των τμημάτων της εθνικής οδού Κλειούς – Συκαμινιάς – ‘Αργενου, Κάπης – Πελόπης και Στύψης – Υψηλομέτωπου. Εκεί απαιτείται απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πύργος: Κλειστά  όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, «εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στην περιφερειακή ενότητα και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω covid-19».

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, «τα υγειονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν μας επιτρέπουν να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών τους», ενώ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα επανεξεταστεί σήμερα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας, και θα ληφθούν αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη.