Ελλάδα: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού

Ελλάδα: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού

Σε επτά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Εκτός από την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη , του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην Αθήνα ανακοινώθηκαν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2.

«Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ».

Από τα επτά κρούσματα τα τέσσερα είναι “εισαγόμενα”, αφορούν δηλαδή ανθρώπους (τρεις γυναίκες και έναν άνδρα) που είχαν ταξιδέψει σε περιοχή με επιδημία της λοίμωξης του κορωνοϊού, στη βόρεια Ιταλία, μολύνθηκαν με τον ιό και εμφάνισαν συμπτώματα της λοίμωξης όταν επέστρεψαν στη χώρα μας.

Οι δυο εξ αυτών έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα τρία άτομα, η μία στο 10χρονο παιδί της και σε φίλη της, και η άλλη σε άνδρα του στενού περιβάλλοντος της.