Ελλάδα: Επτά μήνες σε κώμα η 40χρονη Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον προπονητή τζούντο

Το δικό της Γολγοθά, ανεβαίνει η οικογένεια της Όλγας Δημητροπούλου, της 40χρονης που τον περασμένο Ιανουάριο, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 45χρονο σύντροφο της, δάσκαλο πολεμικών τεχνών, στο σπίτι της στην Αργυρούπολη με αποτέλεσμα εδώ και επτά μήνες να παραμένει σε κωματώδη κατάσταση στον Ευαγγελισμό. Σήμερα, οι συγγενείς της, μέσω του νομικού τους εκπροσώπου κ. Λουκά Προυσανίδη, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί, ο πατέρας της δικαστικός συμπαραστάτης και να προβαίνει σε όλες τις νομικές ενέργειες για λογαριασμό του θύματος αφού η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

«Σήμερα, έχουμε το δικαστήριο της προσωρινής διαταγής για να κηρυχθεί δικαστικός συμπαραστάτης ο πατέρας και να ανοίξει ο δρόμος για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για λογαριασμό της Όλγας» αναφέρει ο κ. Προυσανίδης επισημαίνοντας πως «Από τον Ιανουάριο όπου και σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, η κοπέλα βρίσκεται, 7 μήνες, στον Ευαγγελισμό, σε κωματώδη κατάσταση, με τις γνωματεύσεις των γιατρών να αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη δραματική κατάσταση, αναφέροντας πως έχει υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κυμαινόμενο επίπεδο εγρήγορσης και αδυναμία επικοινωνίας παραμένοντας μέχρι και σήμερα σε βαριά κλινική κατάσταση».

Ο δράστης, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, βρίσκεται προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενώ η οικογένεια, επειδή η Όλγα είναι σε κώμα, λόγω των βαρέων εγκεφαλικών κακώσεων και της τραχειοτομής που έχει υποστεί προκειμένου να μπορεί να αναπνέει, έχει προβεί μέσω του κ. Λουκά Προυσανίδη, σε σειρά νομικών ενεργειών έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα και να διαχειριστούν την κατάσταση: «Τώρα ουσιαστικά βρισκόμαστε στο εξής στάδιο: Πρέπει να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης, όμως είναι πολύ δύσκολο αυτό, εξαιτίας της τραχειοστομίας, διότι θέλει ειδική φροντίδα. Συνεπώς, πρέπει είτε να οδηγηθεί σε ένα δημόσιο κέντρο, είτε σε ένα ιδιωτικό, όπου σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι δυσβάσταχτο για αυτούς τους ανθρώπους.

Ο κ. Σεφερλής διοργάνωσε έναν φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου με τον Δήμο Αργυρούπολης, όπου συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα, τα οποία όμως η οικογένεια δεν τα έχει εισπράξει καθώς, ήταν για λογαριασμό της Όλγας η οποία όμως δεν μπορεί να ενεργήσει λόγω της κατάστασης. Και σήμερα που θα κηρυχθεί ανίκανη για δικαστική συμπαράσταση και θα κηρύξουμε τον πατέρα της συμπαραστάτη, τότε θα μπορέσει να προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού, να αποδεσμευτεί και να πάει για τις άμεσες ανάγκες της κοπέλας” αναφέρει ο κ. Προυσανίδης και προσθέτει πως «Τα ζητήματα που έχουμε είναι τρία. Το πρώτο είναι να ασκήσει η οικογένεια, παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας. Αφορά στο ποινικό σκέλος, να στραφεί δηλαδή εναντίον του δράστη. Το δεύτερο σκέλος αφορά στην αποδέσμευση του ποσού έτσι ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν κάποιες ανάγκες της Όλγας, τις πρώτες βασικές ανάγκες και το τρίτο ζήτημα, είναι να θεμελιώσουμε συνταξιοδοτικό δικαίωμα, στην Όλγα έτσι ώστε να λαμβάνει μια σύνταξη για την κάλυψη των αναγκών της. Όλα αυτά για να επιτευχθούν, θα πρέπει να τα επιδιώκει ο παθών ή η παθούσα.

Όμως στην περίπτωση της Όλγας, το θύμα δεν είναι σε θέση να προβεί σε αυτές τις ενέργειες γιατί δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, πρέπει τα οικεία πρόσωπα να κινήσουν τις ενέργειες. Να την κηρύξουμε σε δικαστική συμπαράσταση μέσω του δικαστηρίου προσωρινής διαταγής όπου ο δικαστής προσωρινά, θα κηρύξει ένα από τα συγγενικά της πρόσωπα ως υπεύθυνο να διαχειρίζεται τα της Όλγας. Και αυτό το πρόσωπο είναι ο πατέρας της ο κ. Ευάγγελος Δημητρακόπουλος. Σήμερα λοιπόν, έχουμε το δικαστήριο της προσωρινής διαταγής για να κηρυχθεί δικαστικός συμπαραστάτης ο πατέρας και να ανοίξει ο δρόμος για τις παραπάνω ενέργειες που πρέπει να γίνουν για λογαριασμό της Όλγας».

Το σκηνικό

Το άγριο σκηνικό,στην μεζονέτα της οδού Ολυμπίας στην Αργυρούπολη σημειώθηκε στις 14 Ιανουαρίου. Ήταν πρωί Παρασκευής όταν ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών, άρχισε για ασήμαντη αφορμή να γρονθοκοπεί με μανία σε διάφορα σημεία του σώματος της και το κεφάλι τη 40χρονή Όλγα με αποτέλεσμα η γυναίκα, βουτηγμένη στο αίμα και σοβαρά τραυματισμένη να λιποθυμήσει από το ξύλο. Μάλιστα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός οπου οδηγήθηκε υπεβλήθη σε κρανιοτομή με την κατάσταση της να παραμένει μέχρι και σήμερα σοβαρή.

Ο δράστης, πριν εξαφανιστεί με το ασημί KIA της μητέρας του, ενημέρωσε συγγενή του για όλα όσα φρικτά είχε διαπράξει. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που σήκωνε το βαρύ του χέρι πάνω σε γυναίκα αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο με ακραία ξεσπάσματα βίας και παρελθόν. Πριν έξι χρόνια, στην περιοχή του Άργους, επιτέθηκε και μαχαίρωσε με μανία την τότε ανήλικη πρώην σύζυγο του με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί επαναλαμβάνοντας το φρικαλέο σκηνικό. Το θύμα, δέχθηκε άγρια επίθεση από τον 45χρονο και κατάφερε να γλιτώσει τελευταία στιγμή από τα νύχια του και να σώσει τη ζωή της αφού με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει κρύφτηκε τρέχοντας σε έναν βάλτο με τον μαχαιροβγάλτη, να την ψάχνει στα χωράφια για να την αποτελειώσει. Οι διερχόμενοι που την εντόπισαν διερχόμενοι την οδήγησαν στο νοσοκομείο.