Ελλάδα: Επιστροφή πινακίδων από την δημοτική αστυνομία

Εξαίρεση αποτελούν οι πινακίδες που έχουν αφαιρεθεί για αντικοινωνική στάθμευση και για παραβάσεις που έχουν επισύρει δικαστικές αποφάσεις.

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, έως και την Κυριακή 19 Μαΐου, έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, έως και την Παρασκευή 24 του μηνός, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Οι πινακίδες επιστρέφονται από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ωστόσο, θα πρέπει να καταβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο, ενώ απαιτείται και η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος).

Δεν επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές Αρχές.