Ελλάδα: Επιστρέφουν στα σχολεία σήμερα, οι μαθητές Λυκείων

Ελλάδα: Επιστρέφουν στα σχολεία σήμερα, οι μαθητές Λυκείων

Σύμφωνα με κοινή Υπουργική απόφαση,, οι μαθητέςς Λυκείων επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία, μετά από αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στο 0,3% ηταν η θετικότητα στα self-tests.

Από τις 8 το πρωί χθες, σε σύνολο 84.131 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 258 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (136 μαθητές και 122 εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό).

Οι 258 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν αύριο στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που καλούνται να προσέλθουν στα Λύκεια από σήμερα Δευτέρα 12/4, οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατοτητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζονται στη λίστα: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf