Ελλάδα: Ενδείξεις για πληθώρα κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα

Ενδείξεις για υδρογονάνθρακες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ακαρνανία, τα Γρεβενά, το Θερμαϊκό κόλπο, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Λουκάς Χριστοφόρου. Και χαρακτηρίζει ως αναγκαία την προώθηση της έρευνας και σε αυτές τις περιοχές, εκτός από τη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη, όπου εκεί τα κοιτάσματα φαίνεται ότι είναι τεράστια.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας  επισημαίνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ότι  το γεωλογικό υπόβαθρο της Ελλάδας φαίνεται ότι «κρύβει» πληθώρα κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και γιαυτο πρέπει οι  υδρογονάνθρακες μαζί με την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποτελούν ενεργειακούς πόρους σημαντικούς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Πόσο μάλλον καθώς η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα βασίζεται στη χρήση λιγνίτη, που μπορεί να εξαντληθεί στα επόμενα 60 χρόνια. Και, παράλληλα, η χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας εμφανίζεται ιδιαίτερα περιορισμένη.