Ελλάδα – Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα άτομα που βρίσκονται στη δικογραφία και το λευκό βαν που «κάρφωσε» τα δύο αδέρφια

Συνολικά πέντε είναι τα άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς εκτός από τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν και θα απολογηθούν την Τετάρτη, άλλα τρία άτομα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα που ελέγχονται είναι τα εξής:

Ένας 53χρονο, ο οποίος επονομάζεται «θαμνάκιας», «μεγάλος» ή «τρελός» εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για εγκληματική οργάνωση, και μάλιστα ήταν συγκατηγορούμενος με κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ μάλιστα τον Ιούλιο του 2020 είχε γίνει και ο ίδιος στόχος απόπειρας ανθρωποκτονίας έξω από ένα πάρκινγκ ενός ζαχαροπλαστείου στη Βούλα και είχε γλιτώσει γιατί κατέφυγε στο θωρακισμένο του όχημα. Η εμπλοκή του στην υπόθεση, τουλάχιστον έως στιγμής, έχει να κάνει σε μια «καραμπόλα ενδιάμεσων» για την προμήθεια των καρτών SIM των «επιχειρησιακών» κινητών τηλεφώνων από το Μπαγκλαντές που αγοράστηκαν από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πανόρμου και χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι.

Ένας 54χρονος, φερόμενος ως οδηγός του βαν που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε την παραμονή, αλλά και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Κι αυτός έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία, και εκβίαση, και ήταν συγκατηγορούμενος με τον «θαμνάκια». Εξετάζεται η σύνδεση του υπευθύνου του καταστήματος με τον 54χρονο και τον «θαμνάκια». Τα κινητά των συλληφθέντων ήταν σε αδρανοποίηση την προηγουμένη και την ημέρα της δολοφονίας.

Ένας 50χρονος «βοηθός», ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί για οποιαδήποτε αιτία, και κατέχει νόμιμη άδεια κυκλοφορίας.

Ο διάλογος του 40χρονου με συγγενή
Σημειώνεται ότι ο διάλογος ενός από τους συλληφθέντες, του 40χρονου, με συγγενή του την ημέρα της σύλληψης, 26 Απριλίου, είναι αποκαλυπτικός. Ο 40χρονος προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί το βαν βρέθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή, να δημιουργήσει άλλοθι επειδή ξέρει ότι παρακολουθείται με τον αδελφό του, ωστόσο η συγγενής φαίνεται να το… καταρρίπτει.

Ο επίμαχος διάλογος

-40χρονος: Μα ο Στράτος έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια, για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

-Συγγενής: Στον Άλιμο;

-40χρονος: Ναι.

-Συγγενής: Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;

-40χρονος: Εγώ, ποιος τα λέει; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

-Συγγενής: Άλλο είναι μέσα, ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από… Στον Άλιμο δεν έχει.

-40χρονος: Και από φυλλάδια, έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

-Συγγενής: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο, στο λέω εγώ, από εκεί δεν έχει.

-40χρονος: Ναι.

-Συγγενής: Όχι όχι όχι.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά γίνεται αίτημα στη Europol προκειμένου να γίνει ανάκτηση δεδομένων από διαδικτυακές εφαρμογές ώστε να αναζητηθούν επικοινωνίες τέτοιου τύπου από τους εμπλεκομένους.

Το λευκό βαν που αποκάλυψε τα αδέρφια
Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους τόσο από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν όσο και από το λευκό βαν που άνηκε στη σύντροφο ενός εκ των δύο αδελφών. Το λευκό βαν είχε καταγραφεί στην περιοχή τη μέρα της δολοφονίας. Μάλιστα, οι Αρχές συγκέντρωσαν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες το λευκό βαν οδηγούσε πάντα ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων.

Η ύπαρξη του λευκού βαν, ήταν αυτή που στην ουσία σχεδόν δύο μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, αποκάλυψε την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων, καθώς από την πινακίδα κυκλοφορίας ήταν ξεκάθαρο σε ποια εταιρεία ανήκει.

Όταν μάλιστα, κλήθηκε πριν από 20 ημέρες, αρχικά στο Ανθρωποκτονιών, για να δώσει εξηγήσεις ένας από τους δύο συλληφθέντες, που ήταν και ο οδηγός, παραδέχτηκε ότι ανήκει στην εταιρεία της συζύγου του και ότι το οδηγεί μόνο ο ίδιος.

Δεν μπορούσε, όμως, να δώσει καμία πειστική απάντηση για ποιο λόγο βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τις επίμαχες 48 ώρες της δολοφονίας του.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών πήραν κατάθεση και από άλλους υπαλλήλους της συγκεκριμένης εταιρείας που ανήκει το βαν και όλοι κατέθεσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα το οδηγούσε πάντα και μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο που συνελήφθη.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο αυτό για να μην κινήσουν τις υποψίες και σε περίπτωση ελέγχου από διερχόμενους αστυνομικούς, να μην προκαλέσουν υπόνοιες ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει.

Για τον ίδιο λόγο, χρησιμοποίησαν και τη μηχανή τους οι εκτελεστές, καθώς έχει προκύψει ότι δεν ήταν ένα σκούτερ που είχε κλαπε