Ελλάδα: Διαγράφεται το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε να καταθέσει λουλούδι στο Πολυτεχνείο

Ήταν από τα περιστατικά που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο λόγος για το πρόστιμο που επέβαλε η αστυνομία σε μία γυναίκα που πέρασε από το Πολυτεχνείο και θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι.

Η γυναίκα που εργάζεται πολύ κοντά στο ιστορικό κτήριο είχε στείλει sms για τη μετακίνησή της, ωστόσο της κόπηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Ωστόσο όπως ενημέρωσε το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, με προσωπική παρέμβαση του αρχηγού της αστυνομίας αυτό το πρόστιμο δεν θα ισχύσει.

Παράλληλα ο κ. Χρονόπουλος ενημέρωσε πως χθες από την αστυνομία «κόπηκαν» πάνω από 300 διοικητικά πρόστιμα, αλλά και πως βεβαιώθηκαν πρόστιμα και σε διαδηλωτές, πλην εκείνων στο μετρό του Μεγάρου Μουσικής.

Πήγε να καταθέσει λουλούδι και της έκοψαν πρόστιμο
Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα που πήγε μόνη της να καταθέσει ένα λουλούδι στην κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου.

Παρά το γεγονός πως η ίδια, όπως λέει, είχε στείλει μήνυμα με τον κωδικό 6, οι αστυνομικοί της είπαν ότι η μετακίνησή της αυτή δεν δικαιολογείται.

«Έφυγα από την δουλειά μου, η οποία βρίσκεται στα 100 μέτρα από εδώ, για να αφήσω ένα λουλούδι. Τηρώ τα απαραίτητα μέτρα, ήρθα μόνη μου για αυτόν το λόγο. Η συγκεκριμένη αστυνόμευση μας πάει χρόνια πίσω, θυμίζοντας άλλες εποχές», τόνιζε η γυναίκα αδυνατώντας να κατανοήσει γιατί της επιβλήθηκε πρόστιμο.