Ελλάδα: Βραχυκύκλωμα «έριξε» σκοτάδι 1 εκατομμύριο ανθρώπους

Το βραχυκύκλωμα που υπήρξε σε υποσταθμό του Ασπρόπυργου είχε ως αποτέλεσμα 1 εκατομμύριο κάτοικοι να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Ένα βραχυκύκλωμα ήταν η αιτία που αρκετές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου βυθίστηκαν στο σκοτάδι χθες το βράδυ.

Ο υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα στο Αιγάλεω, στον Κορυδαλλό, στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά, στον Φάληρο και όχι μόνο να είναι χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Πελοπόννησο σε περιοχές όπως η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Σπάρτη, η Καλαμάτα αλλά και η Αίγινα, ο Πόρος και το Αγκίστρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η επιχείρηση κατάσβεσης εξελίχθηκε ομαλά κατά τη διάρκεια της νυχτας. Ωστόσο, στο σημείο θα παραμείνουν δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε αναζωπύρωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως κλιμάκιο του Δημόκριτου μετέβη άμεσα στο σημείο προκειμένου να μετρήσει την τοξικότητα του νέφους, ενώ λόγω της έκρηξης σήμανε συναγερμός και στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, χωρίς ωστόσο τελικά να υπάρξει πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΔΔΕΗ
Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ και προκάλεσε προβλήματα στην Αττική αλλά και στην Πελοπόννησο, τα συνεργεία του κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε έως αυτή την ώρα να έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν.

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν.