Ελλάδα: Αυτός είναι ο 63χρονος που ασελγούσε σε ανήλικες για πάνω από 20 χρόνια

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 63χρονου, ο οποίος συνελήφθη 29-9-2019 στις Αχαρνές, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ Βασίλειο του Ιωάννη και της Κυριακής, γεννηθέντα στις 20-9-1956 στο Καζακστάν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών που του πέρασαν χειροπέδες, έχουν στοιχεία ότι για τουλάχιστον 20 χρόνια ασελγούσε σε ανήλικες. Θύματά του έχουν πέσει τουλάχιστον επτά κορίτσια, με τις επιθέσεις να μένουν «άγνωστες» για καιρό υπό καθεστώς φόβου.

Πώς φτάσαμε στη σύλληψη του

Παρότι η δράση του φέρεται να φτάνει σε βάθος 20 ετών, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν μία μητέρα κατήγγειλε ότι ο 63χρονος ασέλγησε στην ανήλικη κόρη της, ηλικίας 10 ετών. Σύμφωνα με την αναφορά της, η πρώτη «προσέγγιση» του κατηγορουμένου στο παιδί έγινε το 2015 (σ.σ. όταν το παιδί ήταν έξι χρονών) και η τελευταία φέτος το καλοκαίρι. Ο δράστης φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τη διαπροσωπική σχέση που είχε με την οικογένεια του κοριτσιού.

Οι καταγγελίες δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί. Δεύτερη μητέρα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι τον περασμένο Ιούλιο ο ιδιωτικός υπάλληλος προσπάθησε να ασελγήσει στην ανήλικη κόρη της, ηλικίας τεσσάρων ετών. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλεγαν συνεχώς στοιχεία κι έτσι έφτασαν στη σύλληψη του.