Ελλάδα: Ανοίγουν τα εποχιακά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε και επισήμως, πριν από λίγη ώρα, ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για την συνέχιση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού θα ανακοινώσει στις 12:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση του lockdown για ακόμη μία εβδομάδα -δηλαδή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου- προβάλλει ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να αναφερθεί και στη λειτουργία των σχολείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών θεωρείται περίπου σαν απίθανο το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα συνεχιστεί μέσω της τηλεκπαίδευσης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων μετατίθενται για τις αρχές του 2021, μετά την περίοδο των σχολικών εορτών.

Παραλλήλως, ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να προδιαγράψει τις επόμενες κινήσεις για το πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου με κάποιους περιορισμούς από την 14η Δεκεμβρίου.