Ελλάδα:Στην ανακρίτρια οι αστυνομικοί της συμμορίας των ναρκωτικών

Κάτι σάπιο υπήρχε στους κόλπους της αστυνομίας και αποκαλύφθηκε… Η εμπλοκή τριών υψηλόβαθμων αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτκών,  σε διακίνηση ναρκωτικών, σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο, έχει σοκάρει για τον τρόπο και τον χρόνο της δράσης τους, αλλά δεν έχει ξαφνιάσει την ελληνική κοινωνία.

Οι 27 από τους 29 συλληφθέντες, οδηγούνται σήμερα στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης .

Ήταν ένα καλά στημένο αλισβερίσι με κέρδη για αστυνομικούς και κακοποιούς. Η επιχείρηση παρακολούθησής του κυκλώματος και των αστυνομικών, του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενός αρχιφύλακα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ένας ακόμη αρχιφύλακα στο Αγρίνιο, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Στην διάρκεια του χρόνου αυτού, από τηλεφωνικές συνομιλίες αποδείχτηκε ότι διακινήθηκαν 400 κιλά χασίς, 30 κιλά ηρωίνη και ένα κιλό κοκαΐνη, προερχόμενα από τη γειτονική Αλβανία και τη διακίνησή τους είχαν αναλάβει Ρομά του Δενδροποτάμου της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί χρηματίζονταν για να καλύπτουν, και χρημάτιζαν για να καλύπτονται. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, έγκλειστοι για ναρκωτικά κατέβαλαν έως και 20.000 ευρώ σε αστυνομικούς για να εμφανιστούν ως πληροφοριοδότες ή να στείλουν παραπλανητικές αναφορές στην εισαγγελία, πετυχαίνοντας ευνοϊκή μεταχείριση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 13 Σεπτεμβρίου ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συμφώνησε με τους τρεις Αλβανούς εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης την επιχείρηση σύλληψης άλλης ομάδας κακοποιών και την κατάσχεση 2,7 κιλών ηρωίνης στην Αθήνα. Οι εγκέφαλοι ήταν μάλιστα παρόντες στην επιχείρηση, δίπλα στους αστυνομικούς, ενώ την επόμενη ημέρα έλαβαν ως δώρο 1 κιλό ηρωίνη από την κατασχεθείσα ποσότητα, ενώ αντίστοιχες επιχειρήσεις στήνονταν τακτικά και οι αστυνομικοί συνεργάζονταν με τους μεγαλέμπορους για την εξυπηρέτηση και των δύο πλευρών.

Ο αρχιφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης  στις 15 Μαρτίου 2012 διασφάλισε τη μεταφορά ποσότητας από μέλη της συμμορίας, έχοντας και ο ίδιος φυσική παρουσία στην αγοραπωλησία.