Ελλάδα:Έκθεση αφιερωμένη στο Νίκο Καζαντζάκη

Για πρώτη φορά στην Αθήνα ο “Ελληνικός Κόσμος” σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καζαντζάκη και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη δημιουργούν και παρουσιάζουν μια έκθεση αφιερωμένη στο μεγάλο συγγραφέα με τίτλο: “130 χρόνια Νίκος Καζαντζάκης”.

Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση του Ν.Καζαντζάκη και η έκθεση αποτελεί φόρο τιμής στον άνθρωπο που πήγε την Ελλάδα ένα βήμα παραπέρα.

Στην έκθεση που θα είναι ανοιχτή μέχρι και το Μάιο θα μπορέσετε να μάθετε για τη ζωή, τα ταξίδια και το έργο του οικουμενικού συγγραφέα, μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό, χειρόγραφα και προσωπικά του αντικείμενα.

Οι επισκέπτες και λάτρεις του έργου του αείμνηστου συγγραφέως θα έρθουν αντιμέτωποι και με πολλές εκπλήξεις ! Θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το δακτυλογραφημένο πρωτότυπο κείμενο του παιδικού βιβλίου ” Ο Μέγας Αλέξανδρος” με δικές του διορθώσεις, τα χειρόγραφα σημειώματα που αντάλλασσε με τον πρώτο του έρωτα την Kathleen Forde (δασκάλα των αγγλικών), το λεύκωμα με φυτά της θάλασσας, το λεύκωμα-σημειωματάριο που μοιραζόταν με τον Άγγελο Σικελιανό αλλά και πολλά άλλα προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.

Ο σκοπός της έκθεσης είναι να αποδοθεί η οικουμενικότητα του Καζαντζάκη αλλά και να αποτυπωθεί στο θεατή, μέσα από τα εξαιρετικά του έργα και την απεικόνιση της ζωής του, ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, που όλοι έχουμε ανάγκη.

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στην Πειραιώς 254 όπου φιλοξενείται αυτή η  τόσο μοναδική έκθεση !