Ελκυστικό περιβάλλον το Ιράκ, για ξένους επενδυτές, δηλώνει ο Πρέσβης Μπουρχάν Τζαφ

Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο το Ιράκ έχει ανοίξει τις πόρτες του στον κόσμο και χτίζει διαρκώς σταθερές σχέσεις συνεργασίας με τη διεθνή κοινότητα. Με στόχο την εξάλειψη κάθε τρομοκρατικής δραστηριότητας, δημιουργεί περιβάλλον ασφάλειας, βελτιώνει την οικονομία του και παρουσιάζεται ως ελκυστικό περιβάλλον για ξένους επενδυτές, με Έλληνες και Κύπριους επιχειρηματίες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα, Μπουρχάν Τζαφ, αναφέρεται στις εξελίξεις που συντελούνται στη χώρα του, την πρόοδο που επιτυγχάνεται, τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Η πρόοδος της οικονομίας που έχει σημειωθεί στην οικονομία λόγω των εξαγωγών πετρελαίου, όσο και η βελτίωση στον τομέα της ασφάλειας, κάνει το σημερινό περιβάλλον πιο φιλικό για τις ξένες επιχειρήσεις, δηλώνει.

Για το Κυπριακό ο κ. Τζαφ δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ότι το Ιράκ τάσσεται υπέρ του διαλόγου που θα βοηθήσει στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για το μέλλον του νησιού και του ζητήματος αυτού που το ταλανίζει χρόνια τώρα, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.