Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς

Έπειτα από 15 μήνες στη φυλακή, ο Λάκης Γαβαλάς είναι ελεύθερος.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ποινή κάθειρξης 7 ετών για τον Λάκη Γαβαλά και 6 ετών για την αδερφή του Νότα, με δυνατότητα άσκησης ανασταλτικής έφεσης και καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.

Οι δύο δικάστηκαν σήμερα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 17 εκατ. ευρώ.

«Αυτή την ώρα οι συνάδελφοί μου Dolce & Gabbana είναι με σκάφος στη Μήλο κι εγώ είμαι εδώ και απολογούμαι», είπε στην απολογία του ο Λάκης Γαβαλάς και συμπλήρωσε πως δίνει την περιουσία του στο ελληνικό δημόσιο, σε μια χώρα που, όπως είπε, κανείς πλέον δεν επενδύει τίποτα.

Η εταιρεία Lak είχε αιτηθεί ένταξης στο άρθρο 99 τον Ιούλιο του 2011 και μετά από μερικούς μήνες ο Λάκης Γαβαλάς προφυλακίστηκε.

«Το ΦΠΑ οι ίδιες οι τράπεζες μας είχαν πει ότι θα το αναλάβουν αυτές και θα κάνουν τη δοσοποίηση. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο οι τράπεζες να κρατήσουν τα χρήματα», είπε ο Λ. Γαβαλάς.

Ακόμη, αρνήθηκε ότι η εταιρεία του είχε πρόθεση να αποκρύψει τα οικονομικά της στοιχεία και τόνισε ότι ο ίδιος ήταν άσχετος με τα οικονομικά, καθώς δεν είχε, όπως είπε, ούτε μπλοκ επιταγών. «Είμαι ταλαιπωρημένος, είμαι στη φυλακή περίπου 14 μήνες και όλα αυτά μετά από αυτόν τον κολοσσό που έκανα».

«Προσπαθούσαμε με τον αδελφό μου από το 2011, που συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος του προβλήματος, να δούμε τι θα κάνουμε», είπε η Νότα Γαβαλά στην απολογία της και επισήμανε ότι η προσπάθεια αυτή συνεχιζόταν από την ίδια και τον αδερφό της ακόμα και μέσα από τη φυλακή.