Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι συγκατηγορούμενοι του Ονουφρίου

Οι δυο συγκατηγορούμενοι του Ανδρέα Ονουφρίου αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι χωρίς οποιουσδήποτε περιοριστικούς όρους από το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό, , αφού η Γενική Εισαγγελία ανέστειλε τις ποινικές διώξεις εναντίον τους λόγω ανεπαρκούς μαρτυρίας. Η ακροαματική διαδικασία για τον 63χρονο Ονουφρίου ξεκίνησε με την κατάθεση μαρτυρικού υλικού και θα συνεχιστεί στις 27 Ιουνίου.

Κατά τη σημερινή διαδικασία άρχισε με την κατηγορούσα αρχή να δηλώνει πως μετά τις επιστημονικές εξετάσεις δεν έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη μαρτυρία και για το λόγο αυτό αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις εναντίον του 62χρονου ιδιοκτήτη της αγροικίας στη Λάγεια, όπου βρήκε καταφύγιο ο Ονουφρίου, καθώς και του 60χρονου ιδιοκτήτη κυνηγετικού όπλου που εντοπίστηκε στο χώρο.

Ως αποτέλεσμα της αναστολής της ποινικής δίωξης εναντίον των δυο, η κατηγορούσα αρχή προχώρησε σε τροποποίηση δυο κατηγοριών, από τις 21 που αντιμετωπίζει ο Ονουφρίου, ο οποίος πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας εξέφρασε παράπονο γα το γεγονός πως δεν του παρέχονται διευκολύνσεις για να μπορεί να προετοιμάσει την υπεράσπιση του, καθώς όπως είπε, στο κελί του δικαστηρίου δεν υπάρχει τραπέζι και καρέκλα. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του για δεκάλεπτη διακοπή μέχρι να προετοιμαστεί και του επέτρεψε να βγει από το εδώλιο και να υπερασπίζεται εαυτόν από το έδρανο που χρησιμοποιούν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε ενώπιον του Κακουργιοδικείου τις μαρτυρίες δυο αστυνομικών και το υλικό που φωτογράφισαν από τη σκηνή στη Λάγεια, ενώ ακολούθησε αντεξέταση τους από τον Ανδρέα Ονουφρίου, ο οποίος έφερε ένσταση στο αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας για διακοπή της διαδικασίας, λόγω του μεγάλου αριθμού των τεκμηρίων και του περασμένου της ώρας.

Τελικά η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά και ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατατέθηκαν περί τα 80 τεκμήρια, 76 από τα οποία αφορούσαν τεκμήρια που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από την αγροικία στη Λάγεια, μεταξύ αυτών το πυροβόλο όπλο G3 , ένα κυνηγετικό κι ένα αεροβόλο όπλο, δυο πιστόλια και μαχαίρια, σφαίρες κ.ά.

Λίγο μετά τις 14:00 η διαδικασία διακόπηκε και το δικαστήριο αποφάσισε όπως η συνέχεια δοθεί στις 27 Ιουνίου και όπως ο Ονουφρίου να παραμένει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.