Ελεύθερη διακίνηση από αύριο για τους μετανάστες στο Πουρνάρα…

Οι μετανάστες οι οποίοι διαμένουν στο Πουρνάρα και τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βρίσκονταν εντός του Κέντρου Προσωρινής φιλοξενίας στο Πουρνάρα, από αύριο θα έχουν ελεύθερη διακίνηση.

Οι μετανάστες αυτοί οι πλείστοι εκ των οποίων έχουν φθάσει στη Κύπρο παράνομα μέσω κατεχόμενων, διέμεναν μέχρι τώρα χωρισμένοι σε καραντίνες. Από αύριο όμως όπως έχουν ενημερωθεί με φυλλάδια σε διάφορες γλώσσες, θα έχουν ελέυθερη διακίνηση και μάλιστα θα μπορούν σύμφωνα με πληροφορίες να βγουν έξω με τη χρήση SMS.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Καταρχήν ποιος θα εγγυάται ότι όλοι αυτοί οι παράνομα αφιχθέντες οι οποίοι έχουν αιτηθεί ασύλου, θα επιστρέψουν πίσω στο Πουρνάρα.

Επίσης, πως θα κυκλοφορήσουν χωρίς χρήματα; Θα κατηγορούνται άραγε εξωδίκως εάν κυκλοφορούν χωρίς SMS όπως καταγγέλονται και όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Σοβαρα; Και που θα βρουν τα χρήματα να πληρώσουν τα εξώδικα;

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι της περιοχής ήδη άρχισαν τις διαμαρτυρίες αφού συχνά πυκνά βρίσκονται αντιμέτωποι με διάφορα περιστατικά.

Το σημαντικότερο, είναι ότι όλοι είμαστε περιορισμένοι λόγω κορωνοϊού. Πως θα περιοριστεί η διασπορά του ιού όταν αφήνονται ελέυθεροι και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται.

Όσο για τις δικαιολογίες ότι ακόμα και αυτοί τους οποίους είναι υπό εξέταση η αίτησή τους και βγαίνουν εκτός κέντρου και υποτίθεται πρέπει να παρουσιάζονται καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό, ποιος μπορεί να επιβεβαιώσε ότι αυτό γίνεται;