Ελεγκτής: Σκανδαλώδης η προσπάθεια παραχώρησης κρατικών λιμουζίνων για εκδρομές

Ελεγκτής: Σκανδαλώδης η προσπάθεια για κρατικές λιμουζίνες για εκδρομές

Σύμφωνα με πληροορίες έχουν κατατεθεί στη Βουλή, κανονισμοί οι οποίοι επαναφέρουν το δικαίωμα χρήσης του υπηρεσιακού οχήματος επί 24ωρου βάσεως για τους προέδρους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τους Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, Υφυπουργείων και της Βουλής, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Επίτροπο Προεδρίας, και τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτό το δικαίωμα  είχε αφαιρεθεί διά νόμου το 2016,

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης με αφορμή τους νέους κανονισμούς έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter:

«Τη νοοτροπία που θέλει τον δημόσιο υπάλληλο βάρος στους ώμους των πολιτών αντί υπηρέτη τους (civil servant), πρέπει να την πολεμήσουμε με πάθος αν θέλουμε μια υγιή δημόσια υπηρεσία κι ένα υγιές κράτος», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o Οδυσσέας Μιχαηλίδης και πρόσθεσε: «Ο λόγος στην κυρίαρχη Βουλή. Ελπίζω αυτή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Σε ανάρτηση η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε αναφέρει:

«Ως ΕΥ θεωρήσαμε προκλητική την προσπάθεια που έγινε το 2019 για να δοθεί στους ΓΔ των Υπουργείων το προνόμιο να πηγαίνουν στο σπίτι τους με κρατική λιμουζίνα.

Θεωρούμε σκανδαλώδη τη νέα προσπάθεια για να έχουν κρατική λιμουζίνα για να πηγαίνουν εκδρομές με την οικογένεια τους.»