Ελεγκτής κατά ΥΠΟΙΚ: Το καράβι βούλιαζε και κρατούσε στο σκοτάδι το Υπουργικό

Λάβρος κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, καταθέτει αυτή την ώρα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού..

Σύμφωνα με τον κο Μιχαηλίδη, ο Υπουργός Οικονομικών, παρά τις προειδοποιήσεις των ευρωπαϊκών Αρχών, κρατούσε στο σκοτάδι το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε στη κατάθεση του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης  το Υπουργείο Οικονομικών και η διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν τον έλεγχο της υπηρεσίας του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ελεγχος της υπηρεσίας του είχε ως στόχο να αποτρέψει τυχόν πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις, ωστόσο επιχειρήθηκε κατά συρροή και με μεγάλη ένταση “απόκρυψη στοιχείων”.

Τόνισε δε ότι Υπουργείο Οικονομικών και Συνεργατισμός λειτουργούσαν ως “συγκοινωνούντα δοχεία”, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τρόπο με τον οποίο προσελήφθη ως Γενικός Διευθυντής ο Νικόλας Χατζηγιάννης, τον οποίο χαρακτήρισε ως “απαράδεκτο”.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι ο Λειτουργός Α’ του Υπουργείου Οικονομικών Διονύσης Διονυσίου, εκτελούσε υπηρεσίες “λόμπι” με τα κόμματα, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να ψηφιστεί νόμος για τον αποκλεισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από τον έλεγχο.

Κατήγγειλε δε ότι “δημιουργούσαν πλασματικές ιστορίες εκφοβισμού για να εκβιάσουν τα κόμματα”, να ψηφίσουν εσπευσμένα τη νέα νομοθεσία.

Επιπλέον, κατέθεσε email με εισηγήσεις του κ.Διονυσίου προς τον Υπουργό Οικονομικών, όπως η Δημοκρατία παραβιάσει τις δεσμεύσεις του κράτους προκειμένου να προκαλέσει “ποινή” από την ΕΕ με στόχο την επίσπευση της συγχώνευση των 18 ΣΠΙ, κάτι από το οποίο ενδεχομένως να απορρέουν ποινικές ευθύνες.