ΕΛΑΜ: Το ξεπούλημα του Συνεργατισμού θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Το ξεπούλημα του Συνεργατισμού θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι αναφέρει σε γραπτή δήλωση το ΕΛΑΜ:

“Η Κυβέρνηση δεν ξεπουλά απλά τον Συνεργατισμό, αλλά βάζει τους φορολογούμενους να πληρώνουν και από πάνω.

Ταυτόχρονα, θάβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αφού καμία ερεύνα δεν διενεργείται για να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, παρά τις συνεχείς προτροπές από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε από την αναφορά μας, τους αδέξιους χειρισμούς που θέτουν το μέλλον των υπαλλήλων του Συνεργατισμού σε αβεβαιότητα. Ενώ εδώ και αρκετό καιρό συζητείται το θέμα του Συνεργατισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε πως ήταν σημαντικότερο να βρεθεί με την Φουρέιρα και να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τους απλούς υπαλλήλους της ΣΚΤ, αφού αποφάσισε να συναντηθεί μαζί τους την τελευταία στιγμή.

Ο Συνεργατισμός αποτελεί ακόμα μια μαύρη σελίδα στην οικονομία της Κύπρου, πίσω από τον οποίον κρύβονται τεράστια πολιτικά και άλλα συμφέροντα.

Για τις εκθέσεις του Γ. Ελεγκτή για ΑΤΗΚ -ΑΗΚ το ΕΛΑΜ ανέφερε:

Οι παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με τις δαπάνες που γίνονται στους ημικρατικούς οργανισμούς ΑΤΗΚ και ΑΗΚ δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, όπως πρόσφατα πέρασαν αναξιοποίητες οι παρατηρήσεις για τον Συνεργατισμό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζητά επιτακτικά, όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, να πραγματοποιηθούν έρευνες για να υπάρξει διαφάνεια και τιμωρία των ενόχων, πριν δούμε την ΑΗΚ και την ΑΤΗΚ, να καταλήγουν όπως οι Κυπριακές Αερογραμμές, Eurocypria, Λαϊκή και ο Συνεργατισμός.