ΕΛΑΜ: Το Κίνημα Οικολόγων κινδυνέυει να μετατραπεί σε «Κίνημα Ψευδολόγων»

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΛΑΜ, κατηγορεί το Κίνημα Οικολόγων, ότι εσκεμμένα παραποιεί τη πραγματικοτητα αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου τουρκοκυπρίων.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Με λύπη παρατηρούμε ότι το Κίνημα Οικολόγων εσκεμμένα παραποιεί την πραγματικότητα, σε σημείο που κινδυνεύουν να μετατραπούν οριστικά σε Κίνημα Ψευδολόγων, εκτός και αν δεν κατανοούν τι ακούν και τι διαβάζουν.

Πέρα για πέρα ψευδείς είναι οι αναφορές τους, ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο,  προτίθεται «να προσφύγει στον Γενικό Εισαγγελέα, επειδή δόθηκε το δικαίωμα της ψήφου σε 70000 Ελληνοκύπριους».

Όμως, επί τη ευκαιρία, ο Γενικός Εισαγγελέας θα ήταν καλό να μελετήσει το γεγονός ότι με την ψήφο τους, οι Οικολόγοι, μαζί με τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη και την Συμμαχία Πολιτών, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ τους ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ την ΚΑΤΟΧΗ, νομιμοποιώντας στην ουσία μια παρανομία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, 01/02/2019, όλα τα προαναφερθέντα κόμματα, ψηφίζοντας ενάντια στην πρόταση του Ε.ΛΑ.Μ., αποδέχτηκαν νόμο με τον οποίο αναγνωρίζεται ως μόνιμη διεύθυνση διαμονής των τουρκοκυπρίων, που θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις ερχόμενες ευρωεκλογές, τα σπίτια που κατέχουν παράνομα στα κατεχόμενα χωριά μας, μετατρέποντας με συνοπτικές διαδικασίες τους σφετεριστές, σε χρήστες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  καταγγέλλει στον Κυπριακό Ελληνισμό τον ενδοτισμό των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, που ξεπούλησαν τα σπίτια των προσφύγων για 80 χιλιάδες ψήφους Τουρκοκυπρίων στις Ευρωεκλογές.

Πρέπει να κατανοήσουν ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων, για να μπορούν όσοι διαμένουν, κατ’ εσάς στο βόρειο τμήμα, να ψηφίζουν, αλλά το βόρειο κομμάτι του νησιού είναι ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ μετά την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ του 1974 και παραμένει ως τέτοιο, δυστυχώς μέχρι και σήμερα.»