ΕΛΑΜ: Στόχος του Νιαζί ήταν να μετατραπεί σε «δούρειο ίππο» της Τουρκίας

Στόχος του Νιαζί ήταν να μετατραπεί σε «δούρειο ίππο» της Τουρκίας εντός της ΕΕ αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΕΛΑΜ, μετά το αίτημα Κιζίλγιουρεκ για τη τουρκική γλώσσα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, αποδεικνύουν ότι ο στόχος του ήταν να μετατραπεί σε «δούρειο ίππο» της Τουρκίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε αυτά που έχει να επιδείξει σε μόλις τρεις μήνες παρουσίας στην Ευρωβουλή:

– Προχώρησε σε αυστηρά διαβήματα γιατί ενοχλήθηκε έντονα με την αναφορά για την «χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης»

– Χαρακτήρισε «εθνικιστική υστερία» την πράξη του 16χρονου νέου, επειδή τόλμησε να κατεβάσει το πανί των κατακτητών από τα εδάφη της πατρώας του γης.

Επιπλέον, σήμερα, εγείρει παράλογη, προκλητική απαίτηση στην Κομισιόν να επιταχύνει τις απαραίτητες διαδικασίες, για την καθιέρωση της τουρκικής ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  καταγγέλλει τις πολιτικές του αντιπροσώπου του Ερντογάν στην Ευρώπη, ο οποίος έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για να εξυπηρετεί, εξ όσων φαίνεται, τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Καλούμε για ακόμα μια φορά δημόσια το ΑΚΕΛ να απαντήσει τι έχει πράξει μέσα σε αυτούς τους 3 μήνες ο Ευρωβουλευτής τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αφορά την Κύπρο, αλλά και τις τουρκικές επεκτατικές ενέργειες επί του εδάφους, τις αξιώσεις στο Βαρώσι, καθώς και τις πειρατικές της ενέργειες στις κυπριακές θάλασσες.

Τέλος, διερωτόμαστε αν έχει ποτέ καταδικάσει τον Ερντογάν και το καθεστώς του.

Μήπως, εν τέλει, το ΑΚΕΛ και ο Ευρωβουλευτής του ενοχλούνται μόνο με την χριστιανική θρησκεία και κάθε τι ελληνικό;