ΕΛΑΜ: Ρατσισμός ήταν τα 12 μπουφάν και όχι το 1,5 εκ. ευρώ που δόθηκε σε Τουρκοκύπριους;

«Ο ρατσισμός ήταν τα 12 μπουφάν και όχι το 1,5 εκ. ευρώ που δόθηκε σε Τουρκοκύπριους γιατί είναι Τουρκοκύπριοι; Αυτό δεν είναι ρατσισμός κατά των Ελλήνων της Κύπρου;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη όταν κλήθηκε να σχολιάσει στις κατηγορίες περί ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Στην εκπομπή του Sigma “Μεσημέρι και Κάτι”, με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Χριστοφίδου, καλεσμένοι ήταν εκπρόσωποι των κομμάτων συμπεριλαμβανομένου του ΕΛΑΜ, για να συζητήσουν το “φλέγον” θέμα που προκλήθηκε όταν το ΕΛΑΜ να παρέδωσε 12 μπουφάν σε άπορους μαθητές στο δημοτικό σχολείο της Γεροσκήπου και το οποίο προκάλεσε και σωρεία ανακοινώσεων από τα πολιτικά κόμματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, δήλωσε ότι το εν λόγω περιστατικό έγινε την περασμένη βδομάδα και το έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Χαραυγή του ΑΚΕΛ με όλα τα υπόλοιπα κόμματα κατά την έκφραση του να «τσιμπούν το τυρί» που έριξε το ΑΚΕΛ, επιτιθέμενοι στο ΕΛΑΜ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Γεάδη, μέλος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, ενημέρωσε το ΕΛΑΜ για την ανάγκη που είχαν τα άπορα παιδιά.

Ερωτηθείς τι θα έπραττε το ΕΛΑΜ στο ενδεχόμενο που διαπίστωνε ότι ανάμεσα στα 12 παιδιά υπήρχαν μαθητές άλλης καταγωγής, ο κ. Γεάδης είπε: «Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν 12 άποροι μαθητές και εμείς προμηθεύσαμε το σχολείο με τα μπουφάν. Μίλησα εγώ για κανέναν διαχωρισμό».

Την ίδια ώρα διερωτήθηκε αν δεν είναι ρατσιστικό το γεγονός ότι δίνονται κονδύλια από το κράτος σε Τ/κ μαθητές για να φοιτούν στην Αγγλική σχολή.

«Ο ρατσισμός ήταν τα 12 μπουφάν και όχι το 1,5 εκ. ευρώ που δόθηκε σε Τουρκοκύπριους γιατί είναι Τουρκοκύπριοι; Αυτό δεν είναι ρατσισμός κατά των Ελλήνων της Κύπρου;», διερωτήθηκε;

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά απέναντι στην Πολιτεία η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δίνει 10 εκ. ευρώ, σε δήθεν μετανάστες, όπως είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που Ελληνοκύπριοι μένουν στο δρόμο.

«Αυτός κα. Χριστοφίδου είναι ο πραγματικός ρατσισμός και είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων της Κύπρου», δήλωσε.

Στην ερώτηση τι θα απαντούσε ο ίδιος στο παιδί του αν βρισκόταν σε μια ξένη χώρα και είχε την ίδια αντιμετώπιση, ο κ. Γεάδης, θέλησε να απαντήσει με ερώτηση: «Εσείς αν ήσασταν με ένα μπουφάν στο χέρι και ήταν το παιδί σας χωρίς μπουφάν και υπήρχε ένας άλλος αλλοδαπός. Σε ποιον θα δίνατε;».

Για να προσθέσει: «Αφού τώρα βρήκαμε τη λύση, εμείς δώσαμε στα 12 ελληνόπουλα οι υπόλοιποι ας πάνε να δώσουν στους αλλοδαπούς».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρη εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου, δήλωσε ότι «η ρατσιστική δυστυχώς νοοτροπία και στάση του ΕΛΑΜ έχει επιβεβαιωθεί πολλαπλώς και πάρα πολλές φορές».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Μιχάλης Δαμιανός, υποστήριξε ότι αυτό που έχει γίνει στην Πάφο είναι ξεκάθαρο.

«Διερωτώμαι που μπορεί να φτάσει το ΕΛΑΜ για 5 – 10 ψήφους». Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτο το διαχωρισμό παιδιών.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, δήλωσε: «Στο τέλος της ημέρας που είναι η ανθρωπιά μας. Όταν η εισβολή έδωσε τόσες χιλιάδες πρόσφυγες θα θέλαμε να ήταν αυτή η αντίδραση στους πρόσφυγες μας; Πόσες χιλιάδες ξενιτεύτηκαν και βρήκαν φιλοξενία από άλλες χώρες;».

Πηγή: Sigma