ΕΛΑΜ: Ο Συνεργατισμός είναι περιουσιακό στοιχείο του λαού, γι’ αυτό θα πρέπει να σωθεί και όχι να ξεπουληθεί

Σε δηλώσεις του, ο Βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης αναφορικά με τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό είπε:

“Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλή εξετάσαμε το θέμα του Συνεργατισμού.

Οι διαγραφές δανείων σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα αλλά και η αύξηση του υψηλόμισθου προσωπικού σε περίοδο κρίσης, την στιγμή μάλιστα που μειώνονταν οι χαμηλόμισθοι, είναι μερικά από τα παραδείγματα της κακοδιαχείρισης του Συνεργατισμού που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση.

Η διαχείριση του Συνεργατισμού από τις διακυβερνήσεις ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έχουν εκ των πραγμάτων αποδειχθεί λανθασμένες, γι’ αυτό κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι άμοιρο ευθυνών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει τον Συνεργατισμό και γενικότερα τις τράπεζες είναι η διαχείριση των ΜΕΔ, γι’ αυτό άλλωστε την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρία στο Προεδρικό, χωρίς όμως να μας αναφερθεί το παραμικρό για πιθανή ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού. Λίγες μέρες μετά και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τους τρόπους διαχείρισης των ΜΕΔ, μάθαμε για το πιθανό ξεπούλημα Συνεργατισμού γεγονός που μας προβληματίζει έντονα.

Για μας, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι καταθέσεις, αλλά και να προστατευτούν οι δανειολήπτες που πραγματικά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, από εκποιήσεις πρώτης κατοικίας και μικρής εργατικής στέγης. Ο Συνεργατισμός δεν είναι οποιαδήποτε τράπεζα, αλλά αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του λαού, γι’ αυτό θα πρέπει να σωθεί και όχι να ξεπουληθεί.”