ΕΛΑΜ: Να διαφυλαχτούν οι Κυπριακές Αερογραμμές

Τεράστιο θέμα εγείρεται και πάλι όσον αφορά τον κρατικό αερομεταφορέα που μοιάζει το τελευταίο διάστημα με καράβι που μπάζει από παντού.

Δυστυχώς οι επιπόλαιοι χειρισμοί οδηγούν την εταιρεία προς το οριστικό κλείσιμο της, κάτι που θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα, τόσο στο κράτος όσο και στην οικονομία.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που παραμένουν εγκληματικά ανοικτά τα οδοφράγματα και το κατεχόμενο μόρφωμα έχει δημιουργήσει δικό του κρατικό αερομεταφορέα. Θα είναι τραγικό εάν η νόμιμη Δημοκρατία δεν έχει δικό της κρατικό αερομεταφορέα, σε αντίθεση με το παράνομο ψευδοκράτος στον βορρά.

Το ξεπούλημα της χρονοθυρίδας, έστω και σε εκπληκτική τιμή, δεν αποτελεί λύση, καθώς σε τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι πρόσκαιρο το όφελος, ενώ μακροπρόθεσμα θα πλήξει πολύ περισσότερο την εταιρεία και θα την οδηγήσει μοιραία στο οριστικό τέλος της.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι η λύση είναι μία. Όπως και στην οικονομία, έτσι και στην περίπτωση των Κυπριακών Αερογραμμών, πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι για την σημερινή κατάντια της εταιρείας. Όλοι όσοι μέχρι σήμερα με την ασυδοσία και την ατιμωρησία που επικρατούσε, καταλήστευσαν την εταιρεία, μετατρέποντας την σε ένα προβληματικό μηχανισμό που σήμερα παραπαίει κάτω από την οικονομική δυσχέρεια.

Για να επιβίωσει η εταιρεία χρειάζονται βαθιές τομές, από τα υψηλά στρώματα, και μακροπρόθεσμοι στόχοι και όχι χειρισμοί, σαν τους σημερινούς, κοντόφθαλμοι.