ΕΛΑΜ: Μαύρη σελίδα ο Συνεργατισμός με τεράστιες πολιτικές ευθύνες

ΕΛΑΜ: Μαύρη σελίδα ο Συνεργατισμός με τεράστιες πολιτικές ευθύνες

“Ο Συνεργατισμός αποτελεί ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Δυστυχώς, αυτός που θα κληθεί να πληρώσει για ακόμα μια φορά την κακοδιαχείριση είναι ο απλός λαός, στην πλάτη του οποίου εξυφαίνεται ένα ύποπτο παιχνίδι που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ευνοϊκές μεταχειρίσεις, αλλά και διαγραφές δανείων σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλέσαμε πολλές φορές την Κυβέρνηση να σώσει τον Συνεργατισμό και όχι να τον ξεπουλήσει, ενώ ταυτόχρονα ζητήσαμε να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πολιτών καθώς και οι εργαζόμενοι, τους οποίους εκθέτουμε σε ένα αβέβαιο μέλλον, με τους λανθασμένους χειρισμούς του όλου θέματος.

Δεν μπορούμε όμως, να μην σχολιάσουμε και την ΨΕΥΔΗ ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, ότι ήταν «οι ΜΟΝΟΙ, που ζητούσαν επιτακτικά να συζητηθούν οι ευθύνες για την κατάσταση του Συνεργατισμού στη Βουλή, αλλά όλα τα κόμματα τάχθηκαν εναντίον». Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζητούσε από την πρώτη στιγμή να εξεταστεί το θέμα, ενώ ουδέποτε έδωσε την συγκατάθεση του για να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη συζήτηση.

Ως εκ τούτου καλούμε το Κίνημα Οικολόγων, να αφήσει στην άκρη τα ΨΕΥΔΗ και ας συμφιλιωθεί επιτέλους με την αλήθεια.”