ΕΛΑΜ: Η συνέντευξη Ακιντζί επιβεβαιώνει την υποχωρητικότητα της Κ.Δ.

Η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του ηγέτη της κατοχής επιβεβαιώνει την υποχωρητικότητα που διέπει τις πολιτικές προσεγγίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει τις ολέθριες υποχωρήσεις αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΕΛΑΜ.

Και συνεχίζοντας η ανακοινωση:

Ο Μουσταφά Ακκιντζί:

Πρώτον, ξεκαθαρίζει ότι στο «πλαίσιο Γκουτέρες» δεν υπάρχει αναφορά σε «μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις», αλλά για «νέα ρύθμιση», διαψεύδοντας ταυτόχρονα όσους υποστηρίζουν το αντίθετο.

Δεύτερον, επικροτεί την ολέθρια υποχώρηση και αποδοχή της πάγιας τουρκικής επιδίωξης, εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης και των κομμάτων που την συνόδευσαν στα ελβετικά θέρετρα, για διεξαγωγή «πενταμερούς διάσκεψης», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα την δομή της, ότι δηλαδή, θα συμμετέχουν τα πέντε μέρη (Ελλάδα, ΗΒ, Τουρκία και οι δύο κοινότητες), θα τελεί υπό την αιγίδα των Η.Ε. και η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα είναι παρατηρητής σε ένα διπλανό τραπέζι».

Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, για την υποβάθμιση του Κυπριακού σε μια δικοινοτική διαφορά και τους κινδύνους που απορρέουν από τις εσφαλμένες πολιτικές διαχείρισης του Κυπριακού, που διαχρονικά είναι εγκλωβισμένες σε ένα «δόγμα κατευνασμού». Αποτέλεσμα αυτών, είναι να ικανοποιούμε σταδιακά τις τουρκικές επεκτατικές επιδιώξεις, εις βάρος των συμφερόντων του κυπριακού ελληνισμού.